6 Yaşındaki Otizmli Ressam Tristan'ın İlham Veren Eserleri | #FarklıHikayeler

Son güncelleme: 2023-02-10 13:20:34

Yaptığı harika tablolarla hayranlık uyandıran, 6 yaşındaki otizmli ressam Tristan ile tanışın. Tristan için resim yapmak eğlenceli bir aktiviteden çok; bir terapi, kendini ifade etme tarzı.

Hayat dolu bir çocuk ola Tristan'a otizm teşhisi konduğunda 3 yaşındaydı. İnce motor becerilerini kullanmakta güçlük çeken Tristan bir gün ablasını resim yaparken gördüğünde resim yapmak onun çok ilgisini çekiyor ve o da ablası gibi resim yapmak istiyor.

 

Tristan'ın dilediği gibi resim yapabilmesi için ailesi nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini düşünüyor ve akıllarına harika bir çözüm geliyor. Tristan fırçalarla boyaları sıçratarak, püskürterek ve damlatarak bambaşka bir teknik kullanmaya başlıyor ve kendi özgün tarzını keşfediyor.

Zaman içinde resim yapmak Tristan için eğlenceli bir aktiviteden çok; bir terapiye,  kendini ifade etme tarzına dönüştü. Resimlerini tamamladıktan sonra yüzünde kocaman bir gülümsemeyle onları anlatmayı çok seviyor.
 

Siz de Tristan'ın eserlerini merak ediyorsanız, çalışmalarını ve hayatını paylaştığı instagram hesabına göz atabilirsiniz: @tristan_abart