Bir Anne ve Otizmli Oğlunun Girişim Hikayesi

Son güncelleme: 2023-12-15 14:51:16

Big Al's Best, Joanna Jaeger tarafından oğlu Alex'in anlamlı bir işe sahip olması için oğluna fırsat yaratmak amacıyla başlatıldı. Alex 28 yaşında otizmli genç bir yetişkin. 6 yıl önce çikolatalı bademli şekerlemeler yapmaya başladı. Alex zamanın büyük bir bölümünü bu şekerlemeleri üreterek geçiriyordu. Annesi Joanna Alex’in bu hobisini bir iş fırsatına dönüştürerek Big Al's Best girişimini başlattı.



Çocukken otizm teşhisi konan Alex, annesine yetişkin olduğunda bu dünyadaki her şeyden çok bir 'Yardımcı' olmak istediğini söylemişti. Joanna, bu işe başlama motivasyonunu "benim işim ona yardımcı olmanın yollarını bulmak, görevimse Alex'in yapacak anlamlı işleri olduğundan emin olmak." diyerek anlatıyor. Alex’in kaligrafiye olan ilgisini farkeden Joanna ürün seçeneklerini de onun yetenekleri doğrultusunda çoğalttı. Lezzetli çikolatalarla birlikte Alex’in hazırladığı tebrik kartlarını da satışa sunmaya başladılar.

San Diego’da yaşayan anne oğul başlarda sadece şehir festivallerindeki standlarda ya da yakın çevrelerine satış yapıyorlardı. Bugünse çevrimiçi mağazalarıyla yüzlerce kişiye ulaşabiliyorlar. Aynı zamanda yerel işletmeler ve kurumlarla iş ortaklığı da yapıyorlar. Joanna, bu girişimin en önemli parçalarından birinin toplumla bağlantı kurma ve Alex'in yeteneklerini paylaşma fırsatı vermesi olduğunu söylüyor. Ve ekliyor: ”Otizm teşhisi çocuğunuzun kim olduğunu değiştirmez, onlara yetenekleri doğrultusunda fırsatlar yarattığınızda ne kadar başarılı olduklarını göreceksiniz.”


Kaynak: https://big-als-best.com/#