Bisiklet Tutkusunu Kendi İşine Dönüştüren Derek'in İlham Veren Hikayesi

Son güncelleme: 2023-07-21 13:47:33

Otizmli Derek, her zaman dönen nesneleri izlemekten, dişlilerin nasıl çalıştığını incelemekten çok hoşlanıyor ve tekrarlayan bu hareketleri izlemek onu her zaman rahatlatıyordu. Bu sebepten olsa gerek bisikletlere her zaman çok ilgiliydi. Derek’in aşırı odaklanma yeteneğiyle birleşen bu tutkusu, onu bir bisiklet tamircisi olmaya yönlendirdi.


Ailesi Derek’in mesleki becerilerini geliştirebilmesi için ilgi duyduğu bir alanda deneyim kazanmasının doğru olacağını düşündüler ve ona bu beceriyi öğretebilecek birini aramaya başladılar. Bu sırada yolları yerel bir bisiklet tamircisi olan Jeff Torkelson ile kesişti. Jeff, yetenekli öğrencisi Derek’e bisiklet tamiri konusunda eğitim verdi ve Derek 17 yaşında kendi bisiklet tamir işi Dr. Derek’i kurdu.

 

 


Derek, “Beni sokakta görseniz, gerçekten engelli olduğumu düşünürdünüz. Aileme düşündükleri, destek oldukları her şey için teşekkür ederim. Spektrumda olan bireylere yeterince fırsat verilmeyen bu dünyada ailem ilgi alanlarıma uygun bir şekilde becerilerimi geliştirmeme fırsat verdi. Yapmak istediğim şeyleri yapabileceğimi görmeme gerçekten yardımcı olacak bir yol buldu.” diyerek spektrumda olan bireylere becerileri doğrultusunda fırsat verilmesinin önemini bizlere bir kez daha hatırlatıyor.