Dünyanın En Büyük Titanik Legosu’nun Mimarı Otizmli Brynjar Karl Bigisson | #FarklıHikayeler

Son güncelleme: 2023-01-20 14:37:56

10 yaşında dünyanın en büyük Titanik Legosu'nu yapan otizmli Brynjar Karl Bigisson ile tanışın! Brynjar'ın 56,000 Lego parçasından yaptığı bu çalışmayı tamamlaması tam 700 saat (11 ay) sürdü.

Brynjar Karl Bigisson, büyükbabasıyla balığa çıktıktan sonra gemilere ilgi duymaya başladı ve 10 yaşına geldiğinde Titanik ile ilgili her şeyi öğrenmişti. Brynjar, annesi ile Danimaka'daki Legoland'e gittiğinde gördüğü lego modellerinden o kadar etkilendiki orada kendi dev lego modelini yapmaya karar verdi.

 

8 metre uzunluğunda ve yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki Titanik modelini yaparken mühendis büyükbabası ve annesinden de destek alan Brynjar, bu devasa modeli yaparken bazen kitapçıktaki talimatları uyguladığını, bazen de kendi hayal gücünü kullandığını söylüyor.

 

Maketi için gerekli binlerce legoyu ailesinin yardımı ve arkadaşlarının bağışlarıyla toplayan Brynjar, Titanik modelini inşa ederken otizmini tüm benliğiyle kucaklayabildiğini söylüyor. Projeye başlamadan önce iletişim sorunları yaşadığı için kendini mutsuz ve yalnız hisseden Brynjar, bugün yüksek bir özgüvene sahip olduğunu ve başarısıyla ilgili röportaj vermekten mutluluk duyduğunu anlatıyor.

 

Brynjar Karl Bigisson’ın 56,000 Lego parçasından yaptığı Titanik yolcu gemisinin Lego’dan yapılmış en büyük modeli olan bu çalışmayı tamamlaması tam 700 saat (11 ay) sürdü ve eserini tamamladığında Amerika’daki Titanik Müzesi’nde sergilenmeye başladı.

 

Brynjar'ın annesinin otizmli çocukları olan ebeveynlerle gururla paylaşmak istediği bir mesajı var: "Çocuklarımızın hedeflerine ulaşması mümkün. Çocuğunuz ilginç, çılgın ve büyük bir fikirle, hayalle ya da hedefle gelirse, yardımınıza ihtiyaç duyacaktır. Onları dikkatle dinleyin ve o hedefe ulaşmalarını desteklemenin yollarını arayın. Çocuğunuz için yapabileceğiniz en harika yatırım bu olabilir.”