Farklı Bir Aşk Hikayesi: Love On the Spectrum

Son güncelleme: 2023-01-20 14:38:03

Love on the Spectrum otizm spektrumunda olan genç yetişkin bireylerin romantik ilişki arayışlarını konu ediyor. Otizm Spektrumunda olan 9 genç yetişkin, flört ve ilişkilerin öngörülemeyen ve karmaşık dünyasında gezinirlerken onların yaşadıkları deneyimlere tanık oluyor ve dünyalarını daha da yakından tanımaya başlıyoruz.

Farklı Bir Aşk Hikayesi: Love On the Spectrum




Cian O'Clery'nin yaratıcısı olduğu Avustralya yapımı reality dizisi Love on the Spectrum otizm spektrumunda olan genç yetişkin bireylerin romantik ilişki arayışlarını konu ediyor. Otizm Spektrumunda olan 9 genç yetişkin, flört ve ilişkilerin öngörülemeyen ve karmaşık dünyasında gezinirlerken onların yaşadıkları deneyimlere tanık oluyor ve dünyalarını daha da yakından tanımaya başlıyoruz.



Love On the Spectrum otizm spektrumundaki bireylerin duygu ve hisleri olan yetişkinler olduğu fikrini normalleştirerek birçok insanın önyargılarını yıkıyor. Dizi, karakterlerin yaşamlarından da kesitler sunarak otizmli bireylerin hayatlarına, aileleri ve çevreleriyle olan ilişkilerine dair fikir sahibi olmamızı sağlıyor.


Bu popüler dizi izleyicilerin otizm spektrumunda olan bireylerin dünyasını daha iyi anlamasına, onlarla empati kurabilmesine yardımcı oluyor. Karakterlerimizin keyifli maceralarını izlerken TV ve sinemada otizmli bireylerin daha fazla temsiline ihtiyacımız olduğunu da bize hatırlatıyor.