Otizmli Yazılımcı Gerald Franklin'in İlham Veren Hikayesi!

Son güncelleme: 2023-03-31 12:25:20
Otizmli Yazılımcı  Gerald Franklin'in İlham Veren Hikayesi!

4 yaşındayken otizm teşhisi konan Gerald Franklin “The Spectrum Careers” isimli web sayfasının yazılım ekibine liderlik ediyor. Web sitesi, iş arayan otizmli adayların becerilerine, eğitimlerine, deneyimlerine ve ilgi alanlarına en uygun pozisyonlara başvurmalarına olanak sağlıyor. Web sitesi, iş arayışında olan adaylara becerilerini gösterebilmelerini kolaylaştıran videolarla kendilerini anlatarak özgeçmişlerini video olarak göndermelerine fırsat veriyor.

Kendisi de otizmli olan Gerald, tasarladıkları bu kariyer sitesinde özgeçmişlerini video olarak yüklemenin özel ihtiyaçları olan kişilerin neler yapabileceklerini göstermelerine yardımcı olmada büyük rol oynadığını belirtiyor. Gerald, iletişim kurarken uzun açıklamalar yapmak zorunda kalmadan kolayca iletişim kurabilmek için yaratıcı çözümler geliştirmenin önemli olduğunu söylüyor.

Gerald, web sayfasını geliştirme sürecinde aklındaki ilgi çekici fikirleri ekip arkadaşlarına anlatmaya çalışırken ekiptekilerin fikirlerini tam olarak anlayamadığını gördüğünde yaptığı birçok çizimin ve üstüne alınan notlarla fikirlerini daha net anlattığını ve ekip arkadaşlarıyla birlikte harika bir iş çıkardıklarını söylüyor.


Gerald, otizmi bir zenginlik olarak görüyor. Otizmli olmanın kendisine farklı perspektifler sunduğunu başkalarına da yardımcı olabilecek araçlar geliştirme konusunda fikir verdiğini söylüyor. O, kendisi gibi otizmli bireylere fırsat verildiğinde harika işler çıkarabileceklerini biliyor ve kurdukları web sayfası ile otizmli bireyin iş bulmasına aracı olarak birçok kişiye ilham olmaya devam ediyor.