Otizmli Bireylerin İş Gücüne Katılması için Kurulan Girişim: Popcorn For The People

Son güncelleme: 2023-10-06 13:06:16

Popcorn For The People, Rutgers Üniversitesi profesörü Dr. Barbie Zimmerman-Bier ve eşi, radyolog Dr. Steven Bier tarafından kurulan bir girişim. Girişimin kuruluş hikayesiyse Biers çiftinin otizm spektrumunda olan oğlu Sam’in iş arama süreci ile başlıyor. 6 yıldır bir markette paketleme bölümünde çalışan Sam artık farklı bir iş yapmak istiyor fakat kendisine uygun nitelikli bir iş bulmakta oldukça zorlanıyor.

Bu süreçte yetişkinler için vasıflı istihdam seçeneklerinin eksikliğini fark eden Biers çifti hem oğulları Sam hem de onun gibi otizm spektrumunda olan ya da gelişimsel bozukluk gösteren diğer bireylere istihdam yaratmak için gurme patlamış mısır girişimlerini başlatmaya karar veriyorlar. 4 kişilik kadrosuyla yerel bir dükkan olarak başlayan girişim, şu an 50’den fazla otizm spektrumdaki bireyi istihdam ediyor ve elde ettikleri geliri kar amaç gütmeyen kurumlarla paylaşıyor.



Popcorn For The People, çalışanlarına hem yemek hazırlama ve para yönetimi gibi zorlu becerileri öğrenmeleri hem de günlük yaşam ve iletişim becerilerini geliştirmeleri için bir ortam sağlıyor. Bu başarılı girişimin başlamasına ilham olan Sam, şu an 30 yaşında genç bir yetişkin ve kendisi gibi dünyayı daha farklı gören kişilerle birlikte sevdiği işi yapıyor olmaktan oldukça mutlu.




Kaynak: https://www.popcornforthepeople.com/pages/about