Otizmli Bireylerin İstihdamı İçin Kurulan Girişim: JT Firestarters

Son güncelleme: 2024-02-09 13:13:30

JT Firestarters %100 geri dönüştürülmüş malzemeler kullanarak kamp ateşleri, ev şömineleri ve ızgaralar için ateş başlatıcı kitler satan bir girişim. Bu girişimin kurucusu ise otizmli genç bir yetişkin olan Daniel Toops. Sözlü olarak iletişim kuramayan Daniel aynı zamanda obsesif kopülsif bozuklukluğa sahip. Bu koşullarda geleneksel bir çalışma ortamında iş bulmasının imkansız olduğunu düşünen annesinin internette ateş başlatıcı kit içeren bir zanaat eğitimi sayfası bulmasıyla her şey değişiyor ve JT Firestarters’ın hikayesi başlıyor.

 

 


Daniel, sözlü olarak iletişim kuramadığı için resimlerle iletişim kurabiliyor. JT Firestarters kitlerini hazırlarken de kendisi bir prototip yaparak her adımı fotoğraflayarak anlattığı bir kit oluşturmuş. Daniel, çoğu bağışlanan ve %100 geri dönüştürülebilen malzemeler kullanarak her bir ateşleyiciyi elle yapıyor ve bunları yerel satış noktalarında satılmak üzere paketliyor.

Daniel JT Firestarters sayesinde hem becerilerini geliştiriyor hem de bağımsız yaşama bir adım daha yaklaşıyor. Ürünlerin üretiminden paketlenmesine her detayıyla kendisi ilgileniyor. En büyük amacı ise işini büyüterek kendisi gibi çalışmalarına fırsat verilmeyen otizmli diğer yetişkinlere istihdam sağlayabilmek ve onlara fırsat verebilmek.

 

 

Kaynak: https://www.autismspeaks.org/profile/meet-daniel-t