Otizmli Genç Girişimci Matt Resnik ile tanışın!

Son güncelleme: 2023-05-26 15:15:06
Otizmli Genç Girişimci Matt Resnik ile tanışın!

Genç girişimci Matt Resnik, çocuk yaşlarında otizm teşhisi aldı. Ebeveynleri onun yaşadığı zorlukları aşması ve bağımsız bir yetişkin olabilmesi için onu her zaman desteklediler. 2013 yılında liseden mezun olduğunda Matt bundan sonra ne yapmak istediğini biliyordu. Ailesinin mutfağında lezzetli biscottiler yaparak başlayan girişimcilik yolculuğu onu işletmesi olan SMILE Biscotti’yi kurmaya teşvik etti.



Matt’in ailesinin mutfağında başlattığı bu küçük işletme sadece onun değil yaşadığı bölgedeki birçok otizmli bireyin de hayatını değiştirdi. Kısa sürede başarılı satışlar elde ederek büyüme sağlayan SMILE Biscotti'yi bu kadar özel yapan şey ise Matt'in işinin her detayını kendisinin yönetmesi ve tabii ki işletmesinde kendisi gibi otizmli bireyleri istihdam ederek onlara iş fırsatı sunması oldu.


Matt, alışverişten siparişleri incelemeye, paketlemeye, kalite kontrole ve pişirmeye kadar işletmesinde her alanda aktif olarak yer alıyor. Matt, girişimi SMILE Biscotti ile tüm dünyaya otizmli bireylere yetenekleri doğrultusunda verilen fırsatların onların hayatlarını nasıl dönüştürebileceğini gösteriyor.