Otizmli Genç Girişimci Shane Popiny ile tanışın!!

Son güncelleme: 2024-03-01 13:34:40

Shane Popiny, Shane and Pepper Candle Company'nin kurucusu.13 yaşındaki Shane, yeni doğmuşken felç geçirmiş ve daha sonra hem kendisine serebral palsi hem de otizm teşhisi konmuş. Ancak onun yaşamında önüne çıkan bu engeller onun yeteneklerine bir gölge düşürmemiş aksine kurduğu mum markası ile otizm farkındalığı için geleceği aydınlatıyor!

Shane, “Ben küçükken insanlar hayır, bunu yapamazsın diyorlardı. Bu da beni ikinci sınıf gibi hissettirdi. Bu yüzden, engelli çocukların benim hissettiklerimi hissetmesini önlemek için bu mum şirketini kurmaya karar verdim." diyerek markasının amacını anlatıyor. Markanın kuruluş hikayesinin ardındaysa Shane’in en yakın arkadaşı, servis köpeği Pepper var. Shane mum yapmaya Pepper’ı sahiplenebilmek için başlattığı bağış kampanyası sırasında başlıyor ve gerekli meblayı topladığında yaptığı mumların daha da iyi şeylere hizmet edebileceğini farkediyor.

Shane and Pepper Candle Company mumlarının satışından elde edilen gelir, araştırmalara ve otizmli çocuklara yardım etmek için bağışlanıyor. Shane küçücük bir çocukken bile bir mumun parıltısının izlemeyi o parıltının verdiği sakinliği seviyordu. Tamamen doğal katkısız malzemelerle ürettiği mumlarıyla Shane, aynı duyguyu müşterilerine de sunmak istiyor. Shane’in yakın gelecekteki planı ise engelli bireyleri istihdam edebileceği yeni bir dükkan açmak.


kaynak: https://shaneandpeppercandleco.com