Otizmli Genç Girişimci Spencer Kelly’nin İlham Veren Başarı Hikayesi

Son güncelleme: 2023-12-08 15:09:14
Otizmli Genç Girişimci Spencer Kelly’nin İlham Veren Başarı Hikayesi

Spencer Kelly’nin hikayesi 16 yaşında bisikletinin çalınmasıyla başlıyor. Babası, bisikletinin onun için ne kadar önemli olduğunu bildiği için ona yeni bir bisiklet alıyor fakat bir şartı var: yaz sonuna kadar bisikletin parasını geri ödemesi!


Spencer, babasına olan borcunu ödemek için para kazanmanın yollarını ararken aklına harika bir fikir geliyor ve kendi online mağazasını açarak sabun satışına başlıyor.

 

Spencer’n doğal içerikli el yapımı sabunlar sattığı Expedition Soaps isimli girişimi kısa sürede büyük bir başarı elde etti.

Spencer, başarılı girişimiyle birçok otizmli bireye ve ailesine de ilham olmayı başardı. Şu an Oakland Üniversitesi’nde Muhasebe ve İşletme eğitimi alan Spencer ürün yelpazesini geliştirmeye ve girişimini büyütmeye devam ediyor.

 

Spencer gelirinin bir kısmını otizmli bireylerle çalışan birçok yerel grup ile paylaşıyor ve hikayesini paylaştığı motivasyon konuşmaları yapıyor. Spencer: “Otizm spektrumunda olduğum için günlük yaşamda bazı zorluklar yaşasam da, kendi işimi yürütebiliyorum. İşim konuşma becerilerimi geliştirdi, özgüvenimi artırdı ve bana otizm spektrumunda olmama rağmen gerçekten başarılı olabileceğimi gösterdi. Ve siz de yapabilirsiniz!” diyerek otizmli bireylere yetenekleri doğrultusunda fırsat verilmesinin önemine dikkat çekiyor.

Kaynak:https://expeditionsoaps.com/about-us