Otizmli Genç Yetişkinlerin İstihdamını Destekleyen Girişim Duke's Delites ile tanışın!

Son güncelleme: 2024-01-05 15:06:48

Duke's Delites, özel gereksinimli genç yetişkinleri istihdam eden ve sevimli dostlarımız köpekler için sağlıklı mamalar üreten bir şirket. 2018’de kurulan şirket aslında Bill Wright’ın otizmli veya özel gereksinimli yetişkin çocukları olan ailelere destek sunmak için eşi Cathy ile birlikte kurduğu bir hayır kurumu olan Love Ran Red'in bir uzantısı.

Wright çiftinin oğulları Alton’a 4 yaşındayken otizm teşhisi konmuş. Otizmli bir evlat yetiştirirken onları en çok endişelendiren şey ise Alton’ın yetişkinlik yıllarında karşılaşacağı zorluklar olmuş. Çifti harekete geçiren ve Duke’s Delites’in kuruluşuna öncü olan da bu endişelere çözüm bulma isteğiymiş. Bill Wright: “Otizmli genç yetişkinlerin büyük bir çoğunluğu kendi yetenekleri doğrultusunda iş bulamıyor ve çalışmak istiyorlar: sinemaya gidebilmek, gidip dondurma alabilmek ve ücretini kendileri ödemek istiyorlar. Ve şimdi, Duke's Delites sayesinde bunu yapabilirler.” diyor.

Farklı yeteneklere sahip genç yetişkinlerden oluşan Duke's Delites ekibi ve ekibin aileleri ürettikleri çalışmalardan gurur duyuyor. Tüm ekip çalışırken sorumluluk alma, takım çalışması, zaman yönetimi, yönlendirme, sosyalleşme ve iletişim becerilerini de geliştirmeye devam ediyor. Kurulduğunda 4 kişiyi istihdam edebilen girişim bugün 15’i aşkın özel gereksinimli genç yetişkinin istihdamına ve onların bağımsız yaşama bir adım daha yaklaşmalarına destek oluyor.


kaynak: https://dukesdelites.org/