Otizmli Megan Russel’ın İlham Veren Girişim Yolculuğu

Son güncelleme: 2024-01-19 13:33:03

Mezun olan her genç, yeteneklerine ve tutkularına uygun bir iş bulmaya çalışırken benzer zorluklarla mücadele eder. Ancak anlamlı bir istihdama erişim, özel gereksinimli gençler için daha büyük bir mücadele olabilir. Bu mücadeleyi veren otizmli bir genç olan Megan aradığı çözümü girişimcilikte bulmuş.



Özel gereksinimli bireyler için küçük işletme desteği veren bir programa katılan Megan Russell, bu sayede kendi girişimini başlatabilmiş. Megan, Megstar Enterprises ismini verdiği girişimi sayesinde  kendisini toplumun bir parçası olarak hissediyor. Yerel bir teslimat hizmeti veren Megan’ın işinin en sevdiği kısmıysa insanlarla günlük olarak etkileşim kurmak.

Megan'ın engelli hakları savunucusu olan annesi Jo Russell, kızının amacına ulaşan bir kariyer kurmasına yardım etmeye kararlı. Jo Russell, "Megan'ın sıradan değil, olağanüstü bir hayat yaşamasını istiyorum" diyor. Megan’ın iş koçu Corinne Robertson ise “Sevdikleri bir işe sahip olmak, çoğu insanı sabahları yataktan kaldıran şeydir. Herkesin buna sahip olması gerekir.” diyerek özel gereksinimli bireylere verilen fırsatların ne derece önemli olduğuna bir kez daha dikkat çekiyor.