Otizmli Pasta Şefi ve Girişimci Matt Cottle'ın İlham Veren Hikayesi!

Son güncelleme: 2023-04-07 14:32:52

Otizmli Pasta Şefi ve Girişimci Matt Cottle ilham veren kariyer yolculuğuyla birçok otizmli bireye ve ailesine umut ve ilham veriyor.

Otizmli Pasta Şefi ve Girişimci Matt Cottle'ın İlham Veren Hikayesi!

Matt Cottle'a 19 yaşında otizm teşhisi kondu. Lise son sınıftayken izlediği bir gösteri sonrası gelecekte ne yapmak istediğini karar vermişti; bir fırın açmak, pasta şefi olmak ve herkesin keyif alabileceği olağanüstü hamur işleri yapmak istiyordu.

Matt, süpermarketin pastane bölümüne iş başvurusunda bulunduğunda patronu ona market arabalarını toplamaktan başka bir şey yapamayacağını söylemişti. Matt otizmli olduğu için iş bulmasının zor olacağını biliyordu fakat ailesinin de desteğiyle hayallerinden vazgeçmedi.


Ailesinin sevgisi ve desteğiyle Güneybatı Otizm Araştırma ve Kaynak Merkezi (SARRC) Mesleki ve Yaşam Becerileri Akademisi’nin aşçılık programına katıldı ve mezun oldu. Daha sonra da, pasta şefi Heather Netzloff'tan üç yıl boyunca bire bir pişirme dersleri aldı. 2012'de Matt ve annesi Peggy, Stuttering King Bakery'yi kurdu. Cottles'ın ev mutfağında faaliyet gösteren Stuttering King Bakery, etkinlik ve iş yemekleri için kek, pasta, kurabiye ve çörekler pişiriyor ve lezzetleriyle oldukça ilgi görüyor.


Matthew'un hayali, otizmli yetişkinleri eğitme ve istihdam etme misyonuna sahip bir fırın olan Stuttering King Bakery'ye dönüştü. Matt Cottle, otizmli bireylerin toplumun üretken, aktif üyeleri olmaları için bir ilham kaynağı olmak ve topluma hizmet etmek istiyor ve bizlere  Walt Disney'in ilham veren şu sözünü hatırlatıyor:
“Tüm hayaller gerçekleşebilir… Eğer onları takip edecek cesaretimiz varsa.”  



Kaynak: https://seedspot.org/impact/matthew-cottle/