Otizmli Patrick Viesti’nin İlham Veren Kariyer Yolculuğu

Son güncelleme: 2024-02-02 12:28:06

Patrick Viesti’ye 3 yaşındayken otizm teşhisi konmuş. İlkokul eğitimini tamamladıktan sonra eğitimine özel eğitim okulunda devam Patrick, mezun olduktan sonra 2005 yılında iletişim alanında ön lisans eğitimi aldı. West Chester Üniversitesi’ne transfer olarak iletişim lisansını tamamladı. Mezun olan her genç gibi Patrick de sürekli iş görüşmelerine giriyordu fakat onun durumunda olan biri için iş bulabilmek daha da zor bir süreçti. Fakat gördüğü bir ilan onun tüm kariyer yolculuğunu değiştirdi.

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan SAP “Autism at Work” isimli pilot program başlatmıştı ve Patrick programa kabul edilen 5 kişiden biri oldu. Mart 2014'te SAP America, Inc. tarafından işe alındı ve o zamandan beri şirketin Newtown Square merkezinde bilgi teknolojisi proje yöneticisi olarak çalışıyor. Autism at Work programının başkanı Jose Velasco, “Otizm spektrumundaki bireyler, bir teknoloji şirketi olarak bizim için çok önemli ve görev aldıkları işlerde muazzam yetenekliler” diyerek otizmli bireylerin iş gücüne katılımını desteklemenin önemini vurguluyor.

Kariyer yolculuğu başarılarla devam eden Patrick, aynı zamanda birçok toplulukla bir araya gelerek kendi yolculuğunu paylaşıyor ve otizm farkındalığına dikkat çekiyor. Hatta öyle ki Patrick’in Otizm Farkındalık Ayı’na özel gerçekleşen Birleşmiş Milletler etkinliğinde yaptığı konuşması dönemin Birleşmiş Milletler Genel Sekreterini de oldukça etkiliyor. Genel Sekreter “Neden Otizmli Bireyleri İşe Almalısınız” başlıklı bir blog yazısı yayınlıyor ve tüm büyük şirketlere otizmli bireylere istihdam fırsatı yaratmaları için çağrıda bulunuyor. Böylece Patrick hikayesiyle kendisi gibi otizmli bireylere fırsatlar verilmesi için tüm dünyaya ilham oluyor.

 


kaynak:https://www.3blmedia.com/news/big-companies-say-its-good-business-hire-people-autism