Otizmli Scott ve Ailesine Gelecek İçin Yeni Bir Umut Veren Küçük İşletmeleri: Under The Stump

Son güncelleme: 2024-03-15 14:34:21

Reid Ailesi’nin oğlu Scott’a 2019 yılında otizm teşhisi kondu. Otizm teşhisi alan birçok aile gibi onların da aklında tek bir soru vardı: Biz artık yanında olamadığımızda oğlumuz yaşamını nasıl sürdürecek, geçimini nasıl sağlayacak? Anne Trina Reid, oğlu Scott’ın geleceği için kaygılanmak yerine ona yetenekleri doğrultusunda fırsat yaratmanın doğru cevap olduğunu biliyordu. Scott ile beraber sabun ve mum yapmaya başladılar ve kısa bir süre içinde bunu işlerinin bir parçası haline getirdiler.

Yaşadıkları kasabada yerel gezi turları düzenledikleri işletmeleri 2021 yılından beri Scott’ın yaptığı birbirinden güzel mum ve sabunlara da artık ev sahipliği yapıyor. Trina, küçük bir kasabada yaşamanın, özel gereksinimli bireyler için mevcut olan programlar ve çalışma seçenekleri konusunda kısıtlamalar getirdiğine dikkat çekiyor. Zanaat işinin hem oğlu Scott ve belki başkaları için bir gelecek sunduğunu düşünüyor.

Trina Reid, Under the Stump'ın oğlu Scott'a bir amaç inşa etmesine yardımcı olacak bir gelecek verdiğini söylüyor. Scott’ın yaptığı ürünlerin satışı için yerel işletmelerle ortaklık kuruyorlar, yerel işletmeler de Scott’ın yeteneklerini desteklemekten oldukça mutlular.