Otizmli Yetişkinleri İş hayatına Hazırlayan Bir Girişim: Bromborough Pool Garden Centre

Son güncelleme: 2023-09-01 12:49:19

İngiltere’de yerel bir otizm derneği tarafından işletilen Bromborough Pool Garden Centre otizmli yetişkinlere sosyal becerilerini geliştirme fırsatı sunan ve onlara mesleki beceri edindirmeyi amaçlayan bir kafe ve birbirinden güzel bitkilerin de satışının yapıldığı bir fidanlık. Bu yerel işletme 2012’den bu yana otizmli yetişkinlere gönüllü olarak değerli beceriler kazanma fırsatı sunuyor.


Pandemi koşullarında hizmetlerine ara veren işletme çok kısa süre önce kapılarını yeniden müşterilerine açmış. Tamamı otizmli yetişkinlerden oluşan gönüllü ekibiyse kafe menülerinden, hangi bitkilerin satılacağına, onları nereye yerleştirileceğinden ve yeni marka planlamasına kadar tüm sürece dahil olmuşlar. Bu merkezin tek bir amacı var; gönüllü ekibine mesleki beceri kazandırabilmek ve onları iş dünyasına hazırlamak. Merkez tüm gönüllülerine aritmetik de dahil olmak üzere bir dizi sosyal ve ticari beceri geliştirmelerine yardımcı olacak fırsatlar sunmayı amaçlıyor.

Bromborough Pool Garden Centre yöneticisi Emma Crabb merkezde gönüllü olan otizmli bireylerin öğrendiklerini müşterilerle paylaşmaktan gerçekten keyif aldığını ve her geçen gün becerilerini geliştirdiklerine tanık olduklarını heyecanla paylaşıyor. Burada otizmli bireylere halkla etkileşime girme, parayla ilgilenme, müşterilere hizmet etme veya genel temizlikten bahçe kısmında bitkilerin bakımının yapılmasına kadar gerçek bir iş deneyimi sunuluyor ve becerilerini her geçen gün geliştirme fırsatı veriliyor.