Oyun Geliştici Peter Lantz’ın İlham Veren Kariyer Yolculuğu

Son güncelleme: 2023-09-08 11:14:09

Peter Lantz Amerika Michigan eyaleti Rochester Hills’te Daniel Brian Reklam Ajansı’nda çalışan bir oyun geliştirici. Ebeveynleri, Peter çocukken gösterdiği davranışlardan dolayı onun otizm spektrumda olduğunu farkediyor. Peter, evde eğitim görüyor ve bir konuşma terapistinin yardımıyla konuşmaya başlıyor. 14 yaşına geldiğinde Peter’a Asperger teşhisi konuyor.

Peter evde eğitim gördükten sonra ailesinin de desteğiyle yerel bir teknoloji merkezinde grafik tasarım, 3d animasyon ve programlama dersleri alıyor. Merkezdeki mentorunun onu teşvik etmesiyle hayallerinin peşinden gidiyor ve üniversite eğitimini de tamamlıyor. Peter şu an çalıştığı ajanstaki tek oyun geliştiricisi. Ürettikleri oyunları hem kodluyor, hem de tasarım çalışmalarını yapıyor.

Peter, “Bir alan hakkında tutkuluysanız ancak girmek zor görünüyorsa, becerilerinizi geliştirmeye devam edin ve yapmak istediğiniz işi yapan insanlarla tanışın. Unutmayın, başarılı, yetenekli insanlar genellikle kendi doğal becerilerini geliştirmek için tonlarca zaman harcayan, ancak hiçbir şekilde oyunun zirvesinde başlamamış insanlardır.” diyerek hayallerinin peşinden gitmek isteyen herkese ilham olmayı başarıyor.