Özel Gereksinimli Çocuklar İçin Tasarlanan Spor Salonu We Rock The Spectrum Kid's Gym ile tanışın!

Son güncelleme: 2024-02-16 14:40:05

“We Rock the Spectrum Kid's Gym”, özel gereksinimli bireyler için türünün ilk duyusal-güvenli spor salonu. İlk şubesi 2010 yılında Tarzana, California'da Dina Kimmel tarafından açılan spor salonu bugün dünya çapında 82'den fazla lokasyonda faaliyet gösteriyor! Özel gereksinimli bireylerin tüm ihtiyaçları gözetilerek tasarlanan ve onlara güvenli bir alan sunan bu spor salonun hikayesi kurucusu Dina Kimmel’ın oğlu Gabriel’e otizm teşhisi konduğunda başlıyor.



Dina, oğlu Gabriel’in terapi seansları için evinin bir odasını duyusal ekipmanların olduğu bir spor salonuna dönüştürdüğünde oğlu üzerindeki olumlu etkisini hemen gözlemlemeye başlamış. Aynı zamanda nörotipik gelişim gösteren kızı Sophia’nın da burada arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirdiğini farkeden Dina girişimci ruhunu hemen devreye sokmuş ve Böylece özel gereksinimli çocukların birlikte oynayabileceği ve büyüyebileceği güvenli, besleyici ve eğlenceli bir ortam sağlayan “We Rock the Spectrum Kid's Gym”in temelleri de atılmış.

Otizm spektrumundaki bir birey annesi olarak Dina, oğlunun davranışlarına verilen tepkilerden dolayı birçok kez özür dilemek zorunda kaldığını anlatıyor ve bu nedenle spor salonunun duvarına "Sonunda asla özür dilemek zorunda olmadığınız bir yer!" sloganını koyduğunu söylüyor. Bu mesaj, dünya çapında 82'den fazla lokasyonda faaliyet gösteren salonunun duvarlarında yankılanmaya ve özel gereksinimli bireylere güvenli bir alan yaratmaya devam ediyor.

Kaynak: https://www.werockthespectrumkidsgym.com/about-us/