Pokémon'un Yaratıcısı Satoshi Tajiri'nin İlham Veren Hikayesi! #FarklıHikayeler

Son güncelleme: 2023-01-20 14:38:48

Dünyaca ünlü oyun, anime, manga ve kart oyunu serisi Pokémon'un yaratıcısı Satoshi Tajiri'nin ilham veren hikayesi...

Pokémon'un Yaratıcısı Satoshi Tajiri'nin İlham Veren Hikayesi! #FarklıHikayeler

Pokémon'un yaratıcısı Satoshi Tajiri’nin çocuk yaşlardayken otizm spektrumunda olduğu
anlaşılmış ve kendisine asperger sendromu teşhisi konmuştur.

Tajiri, özellikle Pokémon'u "dünya çapında bir fenomen" haline getirme becerisi nedeniyle, tüm zamanların en iyi 100 oyun yaratıcıları arasında listenin başlarında yer almaktadır. Çocukluğunu böcek koleksiyonu yaparak ve Nintendo'nun oyunlarını oynayarak geçirmiş ve Pokémon serisinin ortaya çıkış hikayesi de tam burada başlamıştır.

Bir gün böceklerini kağıda çizen Tajiri çocukluk hobisi böcek toplamadan esinlenerek, hayali canlıları konu alan oyun, anime, manga ve kart oyunu serisi Pokemon dünyasını yaratmıştır. Bundan sonraki süreçte ise bu muhteşem beyinden dünyanın dört bir yanına uzanan bir fenomen doğmuştur. Pokémon, Satoshi Tajiri'nin hayalini kurduğu bir dünyaydı. O bile yola çıktığı anda bu dünyanın bu kadar büyüyeceğini bilmiyordu. Bugün Pokémon, büyük bir dev, uçsuz bucaksız bir evren olmayı başarmıştır.

Pokémon anime serisi, uluslararası televizyon pazarları için yayınlanan ve uyarlanan 1.000'den fazla bölümüyle tüm zamanların en başarılı video oyunu uyarlaması olarak kabul edilmekte ve aynı anda dünya çapında 169 ülkede yayınlanmaktadır. 17 sinema filmi, 9 kısa film, 12 seride 24 oyun ve 40'dan fazla yan oyunu vardır.

Kaynak: 

https://the-art-of-autism.com/how-satoshi-tajiris-autism-helped-create-pokemon/