Sadece Otizmli Bireylerin İstihdam Edildiği Bir Şirket ve İlham Veren Hikayesi: AutonomyWorks

Son güncelleme: 2023-10-13 13:29:45

AutonomyWorks, veri analizi ve organizasyonu, veri işleme, web sitesi hizmetleri veren ve sadece otizmli yetişkinlerin istihdam edildiği bir pazarlama şirketi. Kurucu Dave Friedman, lise mezuniyeti yaklaşan otizmli oğlu Matt’in geleceği için kaygılanmaya başladığında oğlunun çalışabileceği, yeteneklerine uygun bir iş yeri olmadığını görüyor ve otizmli bireylerin benzersiz becerilerinden yararlanan, onların yeteneklerine uygun işler yapmalarına alan açacak bir iş fırsatı yaratmak istiyor.


Dave Friedman, AutonomyWorks’u kurma fikrinin, müşterilere ulaşmak için gazete eklerini kullanan büyük bir şirketin pazarlama bölümünde çalışırken aklına geldiğini söylüyor.
Bu eklerden birinde tek bir basit hatanın bir şirkete milyonlarca dolara mal olabilir. Maliyetli hatalardan kaçınmak içinse reklamlar dikkatlice incelenmelidir.
Bu anda “bunun tam da Matt'in yapabileceği bir iş olduğunu anladım” diyor ve bu şekilde sadece oğlu Matt için değil onlarca otizmli yetişkin için istihdam fırsatı yaratan AutonomyWorks’u kuruyor.

Dave, otizmli bireylerin iyi bir işi olduğunda, hayata bakış açılarının değiştiğini, güvenlerinin arttığını ve becerilerinin oldukça geliştiğini gözlemlediklerini söylüyor ve ekliyor: "Bir şirket olarak görevimiz sadece otizmli bireyleri istidam etmek değil, görevimizin büyük bir kısmı, dünyanın otizmli bireylere olan bakış açısını değiştirmek ve milyonlarca insanın önüne çıkıp hikayemizi anlatabilmek.”

Kaynak: https://www.autonomy.works/about/our-story/