Sanatıyıla Kendi Ayakları Üzerinde Duran Otizmli Ressam Katie Flores İle Tanışın!

Son güncelleme: 2024-02-23 06:46:42

Katie Flores 29 yaşında otizmli genç bir kadın. Katie’ye henüz 3 yaşındayken otizm tanısı konmuş. Bir yetişkin olarak Katie, hala gürültüye karşı hassas, değişimden kesinlikle hoşlanmıyor, sınırlı sözlü becerilere sahip ve kaygıdan muzdarip. Ancak tüm zorluklarına rağmen resme ve renklere olan tutkusuyla başarılı olmuş, keyifli, eğlenceli, sevecen genç bir kadın.



Birkaç yıl önce devlet okulundan mezun olan Katie için iş seçenekleri oldukça kısıtlıydı. Katie’nin annesi kızının hayatını zenginleştirecek ilgi alanları bulmaya çalıştı ve onun resim yapmayı ne kadar sevdiğini hatırladı. 2017'de Katie'nin yeteneğini ortaya çıkarmasına ve becerilerini geliştirmesine yardımcı olan Elizabeth Wepsic ile 2020'deyse, sanatçı Amanda Saint Claire ile birlikte çalışmaya başladı. Resim artık Katie için güçlü bir ifade biçimi haline gelmişti. Katie, Saint Claire'in rehberliğinde boya ve markalama konusunda yeni stiller keşfetmeye başladı.

Katie, resimlerini ve çanta, tebrik kart gibi ürettiği ürünlerini kendi mikro işletmesi olan Katie'nin Inclusion Art'ı aracılığıyla satmaya başladı. Katie'nin artık akıl hocası Saint Claire'in bitişiğinde kendi sanat stüdyosu var ve birlikte, ortak tutkuları üzerinde yan yana üretmeye ve keşfetmeye devam ediyorlar.

Kaynak:https://www.katieflores.com/about