Teknoloji Sektöründe Otizmli Genç Girişimci Bir Kadın: Caitlyn Sheldon ile tanışın!

Son güncelleme: 2023-12-01 15:22:03

Caitlyn Sheldon, Güney Galler genelinde donanım ve yazılım için teknik destek ve onarım sunan IT işi CVS Technical’ın kurucusu. 22 yaşındaki genç kadın çocukluğundan beri normlara uyum sağlamakta hep zorlanmış. Çocukluğundan beri legolar ve kamyonetlerse en büyük ilgi alanları olmuş. Yaşadığıı uyum sorunlarıı Caitlyn'in annesine onun nöroçeşitliliğe sahip olabileceğini düşündürse de Caitlyn’in 14 yaşına kadar aldığı tek tanı dikkat bozukluğu olmuş.



Caitlyn’e 14 yaşında otizm tanısı konduğundaysa her şey bir anda daha anlaşılır olmuştu. “Neden yaşıtlarımın yapabildiği bazı şeyleri yapamadığımı sonunda anlayabilmiştim.” diyor. Okuldan mezun olduktan sonra geleneksel bir 9-5 iş rutinine ve beklentilerine uymak için mücadele ediyor fakat girişimciliğin ona geleneksel bir iş rolünde mümkün olmayan fırsatlar sunduğunu farkediyor. Ve gençlerin iş fikirleri geliştirmesine yardımcı olmayı amaçlayan, hükümet tarafından finanse edilen bir programa başvurarak kendi Mart 2022’de kendi IT işini kuruyor.

Caitlyn, “Girişimci olmak yaşam tarzıma çok uygun. Kendi benzersiz çalışma ortamımı yarattım ve iş-yaşam dengemi kontrol etmeme izin verdi. Kendi işimi yürüterek, otizmimi yönetmeme yardımcı olan sakin bir çalışma ortamı yaratabildim.” diyerek kendisine verilen bu fırsatın hayatını nasıl değiştirdiğini anlatıyor. “İngiltere teknoloji endüstrisinde çalışanların sadece %19'u kadın. Bu, fark yaratmaya hevesli olduğum bir alan ve gelecekte, ilham verici genç kadınlardan oluşan bir ekibimin olması hedefim.” diyerek kendi ilham veren hikayesini paylaşıyor. 


Kaynak: https://www.walesonline.co.uk/news/woman-autism-sets-up-business-24768129