Timothy Archibald - Echolilia Fotoğraf Serisi | #FarklıHikayeler

Son güncelleme: 2023-01-20 14:37:56

Fotoğraf Sanatçısı Timothy Archibald, otizmli oğlu Elijah’ın hayata bakış açısını ve kendine özgü alışkanlıklarını daha iyi anlamak için onun günlük hayatla ilişkisini birbirinden güzel karelerle anlatıyor.

Sanatçı Timothy Archibald, otizmli oğlu Elijah'ın hayata bakış açısnı ve kendine özgü alışkanlıklarını daha iyi anlamak için onun günlük hayatla ilişkisini birbirinden güzel karelerle anlatıyor. 

Otizm teşhisi konulduğunda 5 yaşında olan Elijah, mekanik objeleri saplantı haline getirmiş, hareetlerini sürekli tekrarlama ihtiyacı içinde olan ve sosyal olarak içe dönük bir çocuk.

 

Timothy Archibald, oğlunun olaylara bakış açısını daha iyi anlamak istediğinde oğlunun kendine özgü alışkanlıklarını fotoğraf karelerine yansıtmaya başlıyor ve baba-oğul arasındaki ilişkinin güçlendiğini, oğlunu daha iyi anlamaya başladığını farkediyor.

 

Timothy Archibald, çektiği karelerde oğlunun kontrolü eline almasına izin verip olayları kontrol etmeye çalışmayı bırakarak ilk gördüğünde anlam veremediği hareketlerin aslında birer anlam taşıdığını anlamaya başlıyor.

 

 

Fotoğrafçı, #Echolilia adını verdiği bu fotoğraf serisinde farklı olmanın ne kadar kıymetli olduğunu göstermek istediğini belirtiyor ve bunu şöyle ifade ediyor: "Oğlumun asla normal olduğunu düşünmesini istemedim. Ne kadar farklı olduğunun farkında olmasını ve bunun kıymetli bir şey olduğunu görmesini istedim.”

 

 

Baba-oğulun birbirleriyle ve hayatla olan ilişkisini yansıttığı kareleri Echolilia isimli bir kitaba da dönüştüren fotoğrafçının kitabına ve projenin detaylarına kendi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.